Klimaatvriendelijke brillen – Natuurlijk Ooghoek.

Ook de volgende generatie wil genieten van deze prachtige aarde. Maar welke voetafdruk laten wij achter voor de volgende generatie op deze aarde? We leven steeds milieubewuster, we eten biologisch, groene stroom, biologische en duurzame kleding en waar het maar even kan zijn we milieubewust bezig. Heb je al eens gedacht aan je bril of contactlenzen? Het kunststof en de metalen die gebruikt worden voor een bril zijn een behoorlijke aanslag op ons milieu.

Bij een verantwoorde leefstijl hoort natuurlijk ook een klimaatneutrale bril!

Bij Ooghoek Optiek aan de Bergweg in Rotterdam is dat heel natuurlijk.

Ruud Broeders vertelt: “In mijn optiekzaak kreeg ik steeds meer vraag naar de mogelijkheden voor een CO2-neutrale of biologische bril. Helaas kwam ik er achter dat deze eigenlijk vrijwel niet bestaan. Op dit moment zien we dat de meeste mensen alleen maar afgegaan op de goedkoopste prijs zonder rekening te houden met de gevolgen voor het milieu. Natuurlijk zullen de grote ketens niet toegeven wat een belasting dit voor het milieu is. Ik ben van mening dat dit anders zou moeten kunnen. Samen met mijn leveranciers en Trees-for-all hebben we gekeken welke afdruk zet één bril nu op onze aarde en dat is fors!

Daarom ben ik ook trots dat ik als eerste in Nederland brillen en contactlenzen verkoop met de eerlijke Klimaatcompensatie. Voor elke bril die je koopt bij Ooghoek Optiek zorgt Trees-for-all dat er 1 boom gepland zal worden in het Smart Forest in Bolivia. Ook mag de klant kiezen om mee te doen met de 1-2-Tree tegen een kleine vergoeding, waarmee wij direct 2 bomen planten voor je bril, 1 hier en 1 daar. Een boom dichtbij in Nederland en een boom in de Filipijnen.

Hierdoor compenseren we de schadelijke gevolgen voor het milieu en heb jij een klimaatvriendelijke mooie kwalitatieve bril op je neus. Inmiddels hebben we zelfs al meer milieuvriendelijk geproduceerde monturen. Zo hebben wij brillen van geperst katoen, heel bijzonder!”

Deze werkwijze van Ooghoek Optiek is een groot succes. Inmiddels zijn er al vele bomen dankzij deze opticien geplant.

Zo’n milieuvriendelijke bril is dat niet hartstikke duur?

Nee, vertelt Ruud ons, bij Ooghoek Optiek is een klimaatcompenserende bril helemaal niet duurder. “Wie Ooghoek Optiek uit Rotterdam kent, weet dat ik absolute kwaliteit en uitmuntend vakwerk wil leveren tegen een hele scherpe prijs. Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen een milieuvriendelijke bril is en daarom betaal ik je 2e glas.

Dus bij aanschaf van een complete bril krijg je van mij het 2e glas cadeau. Een korting die kan oplopen tot enkele honderden euro’s per bril! En we zijn ook nog eens verantwoord bezig voor het milieu”

Door de samenwerking met Trees-for-all weten we zeker dat de bomen ook echt gepland worden en we de CO2 compensatie ook echt bereiken. Hiervoor hebben we ook de certificaten in de winkel.

Een gebruiker verteld:

Liesbeth van der Grift.


Hoewel ik niet speciaal biologisch eet of heel erg bezig ben met het milieu vind ik het wel belangrijk voor mijn kinderen en kleinkinderen dat zij ook nog lang kunnen genieten van deze mooie aarde. Voorheen kocht ik mijn brillen bij een grote landelijke keten. Tot ik hoorde van de actie van Ruud van Ooghoek Optiek. Het feit dat ik goedkoper uit ben met mijn bril en ik daarmee ook nog eens de schade die mijn bril aan het milieu geeft kan compenseren maakte mij meteen enthousiast! Ik heb nu een super fijne bril die heerlijk kijkt én heb er een goed gevoel van voor het milieu.